Wat doe ik zoal?

Ik kan nu wel op mijn 58e zeggen dat ik iemand van vele ambachten ben, en ook wat ongelukken uiteraard.

Administrateur bij de GGD

Tot December 2023 ben ik aangenomen om je gegevens te controleren als je een prikkie komt halen.

Ik maak wel eens (web)applicaties

Ik vind het leuk om wel eens wat te bouwen op dit gebied, maar er moet niet teveel druk achter zitten. Het moet immers leuk blijven en anders krijg je toch alleen maar broddelwerk. Inmiddels heb ik dan ook mijn eigen backend gebouwd en PHP modules die hergebruikt kunnen worden. Hieronder een bloemlezing van door mij gemaakte websites wat toch wel redelijke 'echte' projecten zijn/waren. Klik op de afbeelding om naar de websites te gaan.

Scheurwater ICT

Website Scheurwater

Fred is een zeer bekwame ICT'er, maar zijn website rammelde aan alle kanten. Dus heb ik er maar eentje voor hem gemaakt. Binnen drie uur klaar dus nooit meer zeggen dat ik langzaam ben.

Sigarenfabriek Hovens

Website Sigarenfabriek Hovens

Ik vind het van groot belang dat dit soort bedrijven blijft bestaan, ondanks de tegenwind waar ze mee te maken hebben. De website heb ik daarom herzien. En dat ze nog maar lang lekkere sigaren mogen maken!

Monumentenmakelaar

Website Monumentenmakelaar Middelburg

Een 'mobile first' website met een nette php-motor. Onder deze website hangt ook nog een complete admin-sectie die geschreven is in php en javascript. Alle aspecten van de website kunnen worden beheerd: fotos, volgorde, teksten.

Staatsbosbeheer

Website Fort Rammekens

Dit fort is over de 500 jaar oud, en toen ik daar begon als vrijwilliger was de website dat ook ongeveer! Ik heb dus maar 'even' een nieuwe gemaakt. Een mooie, heldere, snelle website met duidelijke informatie. Dat verdient zo'n leuke plek op Walcheren toch wel.

Overige ICT-projecten

Ik bouw om en recycle, adviseer en consuminder!

Ik maak Frankenstein fietsen

Koop maar een electrische fiets van 4 mille en fietsen maar? Nee, niet mijn stijl. Ik koop een gebruikte fiets voor €60,- en ga vervolgens zelf aan de slag. Nieuwe banden, derailleur afstellen, schoonmaken... En dan heb ik mijn fiets. En o ja de fietstassen heb ik gekregen omdat ze lek waren. Plastic zak erin en hoppa die kunnen nog vele fietstochten mee.

Ik ken mijn fietsen van A tot B en als er dus wat mis aan is onderweg kan ik dat meestal zelf oplossen. Ik ben dus niet afhankelijk van een motor of techniek waar ik niks van begrijp, en zo wil ik het ook. Dan ga ik maar wat langzamer!

Mijn stadsfiets overigens is een oude maar degelijke Sparta zonder versnellingen die mijn vrouw voor €5,- had gekocht op een rommelmarkt. Na een onderhoudsbeurt en een 'paintjob' rijden we hier nu dagelijks mee om de kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen etc.

Ook hier weer geloof ik in gebruiken wat er al is, en niet altijd maar kopen, kopen kopen...