Wie en wat

Sigarenkissies

Ik ben tussen de sigarenkistjes opgegroeid en ik heb twintig jaar lang een tabaksspeciaalzaak gerund. Ik was de vierde generatie die dit inmiddels deed dus je kan wel zeggen dat ik 'mkb-bloed' heb. Naast sigaren verkocht ik ook veel Zeeuwse en Belgische speciaalbieren, maar ook wijn en Zeeuwse chocola. Ik rook dus wel eens een goede sigaar en combineer dit met een stevig glas bier of whisk(e)y. Lekker!

Ik en mijn bedrijf werden in 2011 in de prullenbak gegooid door de Deutsche Bank onder applaus van de regering (VVD). Bedankt kleine middenstanders en toedeledokie!

Techneut

Ik ben ook altijd een aardige techneut geweest. Toen ik mijn eerste MSX computer had gekocht was ik gelijk verkocht en ging ik programmeren in Basic. Rond mijn zevenentwintigste jaar had ik mijn opleiding Applicatie-Ontwikkelaar afgerond en was ik een ervaren Clipper programmeur (tegenwoordig xBase), maar toch besloot ik toen een andere weg in te slaan en werd ik winkelier. Al het ICT-werk lag toen in de randstad en ik piekerde er niet over om uit Zeeland weg te gaan. Maar ook in de winkel had ik bijvoorbeeld op een moment mijn eigen kassa gebouwd die draaide op Ubuntu. Werkte prima en ik bespaarde tweeduizend euro per jaar aan 'onderhoudskosten'. In 2014 was het einde oefening voor mijn winkel (niet door die kassa hoor...) en 'rolde' ik vanzelf weer de ICT in.

Om mijn kennis bij te spijkeren heb ik twee jaar lang gestudeerd bij Digiteam in Goes, waar ik geleerd heb nette webapplicaties te bouwen.

Vanaf 2010 gecertificeerd autist!

In 2010 heb ik de diagnose Asperger gekregen. Ik ben een 'hoogfunctionerende' autist. Als je je autisme in je voordeel kunt gebruiken (bijvoorbeeld doordat je ergens heel goed in bent en daar dan geld mee verdient zoals Bill Gates), dan ben je 'excentriek' en neemt iedereen je eigenaardigheden op de koop toe. Autisme werkt ook in je nadeel, al heb je dat vaak niet door en houd je er geen rekening mee. En dan kom je je autisme soms keihard tegen. Bij mijn laatste job stond ik na twee weken weer buiten. De redenen? Radio aan, gebabbel, ik moest ineens heel andere web-ontwikkelmethodes gaan gebruiken. Er kwam dus niks uit mijn handen, en dat was dat.

Momenteel dus Koos Werkeloos maar ik zit niet stil en studeer verder. Gewoon omdat ik software schrijven leuk vind en wie weet kan ik er eens wat geld mee verdienen. Dan ben ik weer excentriek!

ICT kennis

HTML5 CSS3
PHP
SQL
Symfony
Javascript jQuery
xBase
Programmeren
Linux
Windows 10

Ik kijk om mij heen

  • Ik ben sociaal ingesteld en probeer mijn omgeving beter te maken. Ik ben afgelopen jaren onder andere vrijwilliger geweest bij Staatsbosbeheer (Gastheer), Kledingbank Zeeland (Systeembeheerder) en het Repair Café Middelburg (ICT adviseur). Bij de Kledingbank draaide het vooral om de (verouderde) computers in de lucht te houden, bij het Repair Café zette ik mij in om mensen te helpen die geen bal van computers wisten en geen veertienhonderd euro hadden liggen voor een nieuwe laptop.
  • Ik deel mijn kennis graag en kan prima lesgeven. Ik heb gastlessen gegeven over Linux en programmeren op de school van mijn zoon.
  • Ik maak voor goede doelen en piepkleine bedrijven websites tegen gereduceerd tarief of soms zelfs gratis.

Ik houd van Zeeland

Ik ben en blijf een Zeeuw in hart en nieren. Als je in Zeeland woont, dan hoef je eigenlijk nooit op vakantie! Er is hier altijd natuur in de buurt en veel ruimte.

Ik houd ook van Ierland

Mijn vrouw had er vier jaar gewoond en nadat ik er de eerste keer was geweest was ik ook verkocht. Wat een adembenemende mooie natuur, wat een leuke mensen. Ik ben er inmiddels dertien keer geweest.

Miranda

Op de foto is ze in haar element, buiten oesters aan het rapen (en opeten..) Miranda is de slimste van ons twee.

Kinderen

Kinderen. Vier stuks. Toen ik zeventien was deed ik de zelfverzekerde uitspraak: 'Ik neem nooit kinderen'. Zo zie je maar.

Ik geloof in consuminderen

Je wordt er heus niet minder van als je eens een keertje niet een nieuwe auto onder je kont hebt. Of op een tweedehands computer werkt. Alles wat je hergebruikt hoeft niet gemaakt te worden en daar schieten we momenteel geloof ik het meeste mee op.

Muziek

Ik houd van onbekende, obscure herrie met een duister randje en je kan op mijn Youtube kanaal dit allemaal eens lekker gaan beluisteren.

Gamen!

Quake

Quake

Ik speel dit nu al zo'n dertig jaar geloof ik. Door fans worden telkens nieuwe levels gemaakt dus je kan oneindig door blijven knallen!

Resident Evil

Resident Evil

Beste tot nu toe? Resident Evil 4: hele spel briljant en je zit op het puntje van je stoel, einde is helaas suf en voorspelbaar maar dat mag de pret niet drukken.