CasparBlog

Je wilt wat delen met de wereld

Als je een tijdje websites ontwerpt en programmeert dan gaan er allemaal stukjes code en artikelen 'rondzwerven' die je soms na een tijdje weer nodig hebt. Maar waar stonden ze ook al weer...? Ook heb je informatie waar andere programmeurs ook wat aan kunnen hebben, kort samengevat je wilt wat delen met de wereld!


Installeren van CasparBlog

Okay, je kan een beetje omgaan met HTML en CSS? En wil je geen poespas maar direct keihard gaan bloggen? Dan is CasparBlog wel wat voor je denk ik. Lees hier hoe je CasparBlog kunt installeren.


Download CasparBlog

Je kan de laatste versie van CasparBlog altijd hier vinden of het Menu onder Downloads. Het is in php geschreven en ik nodig je uit om er nog veel aan te knutselen zodat het precies wordt zoals je wilt.

Download

Hoe maak je een blog in CasparBlog?

Het handige van dit blog is dat als je inspiratie hebt en wilt gaan schrijven dat je niet een hele zwik software moet gaan opstarten voordat je bij je blog kan. Hoppakee tekstbestand maken en schrijven maar. Het moet echter wel een html bestand zijn, maar gelukkig is html retemakkelijk. En bij elke blog moet je een opmaak leren, dus hier ook. Als je de codes een beetje in je hoofd hebt (en dat zijn er heus niet veel) schud je een blog zo uit je mouw.


Ftp-software om je blogs naar je webadres te kopiëren.


Afbeeldingen plaatsen in je blogs


Responsive blokken in je blogs gebruiken


Welkomsttekst bij starten blog