Wat doe ik?

Gastheer bij Museumcafé De Orangerie

Of obertje of food-runner, het is maar hoe je het wilt zien. Maar om je gasten goed te bedienen komen wel wat vaardigheden om de hoek kijken. Vaardigheden die ik gelukkig in mijn vroegere winkel goed heb geleerd. En eigenlijk is het niet zo moeilijk, want je behandeld je gasten gewoon zoals je zelf behandeld wilt worden.

Daarnaast fijne collega's waar genoeg mee te lachen valt, lekker eten, een schone keuken en dit alles gesitueerd op een prachtige plek in het bos bij Oostkapelle.

Website Terra Maris

Ik maak wel eens (web)applicaties

Ik vind het leuk om wel eens wat te bouwen op dit gebied, maar er moet niet teveel druk achter zitten. Het moet immers leuk blijven. Inmiddels heb ik dan ook mijn eigen backend gebouwd en PHP modules die hergebruikt kunnen worden. Maar ook heb ik wel eens xBase gebruikt. Het is maar net waar de situatie om vraagt. Hieronder een bloemlezing van de door mij gemaakte websites.

Website Scheurwater ICT

Scheurwater ICT

Fred is een zeer bekwame ICT'er, maar zijn website rammelde aan alle kanten. Dus heb ik er maar eentje voor hem gemaakt. Binnen drie uur klaar dus nooit meer zeggen dat ik langzaam ben.

Website Sigarenfabriek Hovens

Sigarenfabriek Hovens

Ik vind het van groot belang dat dit soort bedrijven blijft bestaan, ondanks de tegenwind waar ze mee te maken hebben. De website heb ik daarom herzien. En dat ze nog maar lang lekkere sigaren mogen maken!

Website Apaba

Apaba

Geheel vrijwillig en mijn lijvigste project tot nu toe: de (drietalige) website van Apaba, kennel voor weeshonden in Portugal. De hele backend heb ik zelf geprogrammeerd in php, sql, javascript en jquery. Deze website heb ik overgedragen en wordt niet meer door mij beheerd.

Monumentenmakelaar

De Monumentenmakelaar

Een 'mobile first' website met een nette php-motor.

Fort Rammekens

Staatsbosbeheer Fort Rammekens

Dit fort is over de 500 jaar oud, en toen ik daar begon als vrijwilliger was de website dat ook ongeveer! Ik heb dus maar 'even' een nieuwe gemaakt. Een mooie, heldere, snelle website met duidelijke informatie. Dat verdient zo'n leuke plek op Walcheren toch wel.

Ik bouw om en recycle, adviseer en consuminder!

  • Ik heb een tijdje bij het Repair Cafe Middelburg gezeten als Linux adviseur. Zo wil ik mijn steentje bijdragen aan dat er minder computers worden weggegooid en dat mensen niet verplicht worden door multinationals om nieuwe computers te kopen. Ik vind het van de zotte wat er soms wordt weggegooid.
  • Ik koop me niet suf aan spullen die ik niet nodig heb. Ik verslijt alles tot het niet meer kan en dan kijk ik nog of ik het kan repareren.
  • Ergens naartoe? Op de fiets of met de trein.
  • Ik doneer soms opgeknapte Linux computers aan mensen die geen dure computers kunnen kopen.
  • Ik geef wel eens gastlessen op scholen over het hergebruiken van computers.

Ik maak 'Frankenstein fietsen'

Koop maar een electrische fiets van 4 mille en fietsen maar? Nee, niet mijn stijl. Ik koop een gebruikte fiets voor €60,- en ga vervolgens zelf aan de slag. Nieuwe banden, derailleur afstellen, schoonmaken... En dan heb ik mijn fiets. En o ja de fietstassen heb ik gekregen omdat ze lek waren. Plastic zak erin en hoppa die kunnen nog vele fietstochten mee.

Ik ken mijn fietsen van A tot B en als er dus wat mis aan is onderweg kan ik dat meestal zelf oplossen. Ik ben dus niet afhankelijk van een motor of techniek waar ik niks van begrijp, en zo wil ik het ook. Dan ga ik maar wat langzamer!

Mijn 'stadfiets' overigens is een oude maar degelijke Sparta zonder versnellingen die mijn vrouw voor €5,- had gekocht op een rommelmarkt. Na een onderhoudsbeurt en een 'paintjob' rijden we hier nu dagelijks mee om de kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen etc.